Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer vitae adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget ut, dolor. Aenean massa. Cum sociis pretium qui asem. Nulla consequat massa quis.

Popular Post

Sign up for newsletter
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Liity postituslistalle

  Blog

  Kotoisat Sienipullat

  Ajatus näiden pullien valmistamiseen lähti kiinnostuksesta vegaaniseen Fodmap ruokavalioon, jossa monia vegaaneille tuttuja ruoka-aineita ei ole käytössä. Fodmap ruokavaliossa rajoitetaan huonosti imeytyvien hiilihydraattien saantia, sillä ne aiheuttavat monille vatsavaivoja. Näihin kuuluvat mm. linssit, pavut, pähkinät ja siemenet, mutta myös monet juurekset, hedelmät ja sienet. Syötävää riittää edelleen paljon, mutta aihealue vaatii vain aluksi vähän perehtymistä.

  Onneksi aiheesta löytyy myös Facebook ryhmä:
  https://www.facebook.com/groups/867387003369380/

  Nämä herkulliset sienipullat on valmistettu Kuningas Osterivinokkaista, mutta niiden tilalle sopii varmasti sieni kuin sieni jos sinulla ei ole ruokavalio rajotteita. Ensimmäisenä vaihtoehtona tulee neutraali ja kaupoista hyvin löytyvä herkkusieni.

  Resepti on tällä kertaa osviittaa antava, sillä toivoisimme jokaisen lukijan kokeilevan ja innostuvan kokkaamisesta itselle ja läheisilleen. Meidän jokaisen makuaistit ja päivittäiset ravintotarpeet ovat erinlaisia, joten ruokaa olisi hyvä valmistaa oman intuition mukaan.

  Olemme huomanneet että mielenkiinto ruuan valmistukseen lähtee, kun mittaa raaka-aineita millin tarkkaan reseptejä varten. Sama mielenkiinto katoaa myös reseptejä orjallisesti lukien.

  Mikäli et ole tehnyt ruokaa ennen tai olet valmistanut sitä harvoin voi vaistojen varainen ruuan valmistus olla vaikeaa. Kaikki vaatii pientä harjoittelua, muutamien kertojen jälkeen alat kuitenkin oppimaan eri raaka-aineiden makuja, tuoksuja sekä yhdistelemään niitä pikkuhiljaa omiksi mielestäsi sopiviksi makupaleteiksi.

  Kun ruokasi raaka-aineet ovat tuoreita ja aitoja, eikä vaistojasi huijaavia keinotekoisia arominvahventeita, maku-, väri- tai säilöntäaineita alkaa kehosi kertomaan sinulle, mitä todella tarvitset saadaksesi päivittäiset ravinteet.

  Resepti 2:lle

  -1000ml pilkottuja sieniä (Fodmap versio)
  Tai vaihtoehtoisesti
  -750ml pilkottuja sieniä
  -250ml luomu banaanin kuoria pilkottuna (2kpl) (Ei Fodmap)

  Sekoita pilkotut sienet tai sienet ja banaaninkuoret tasaiseksi tahnaksi blenderissä tai monitoimikoneessa.

  Käyttäessäsi banaaninkuoria käytä luomua ja pese kuoret ennen käyttöä.

  Purista massasta pois nesteet suodatinpussin tai kankaan läpi.

  Lisää sekaan halutessasi vähän proteiinijauhetta. Käytimme Hamppumaan idätettyä hamppu proteiinijauhetta.

  Maustamiseen käytimme korianteria, juustokuminaa, kuivatettua karhunlaukkaa (voi korvata ruohosipulilla tai sipulin naateilla) ja suolaa.

  Tamari tuo pulliin hieman tummempaa väriä, mitä tulee myös paistamisesta.

  PIPPURIKASTIKE |
  Kookoskerma, tamari kastike, pippurisekoitus, kuivattua kuivattua karhunlaukkaa ja suolaa.

  PARSAKAALIMUUSI |
  700g keitettyä parsakaalia
  200ml kookoskermaa
  4ml Himalajan suolaa
  Nokare kookosöljyä

  Blendaa tasaiseksi sauvasekottimella. Pienet sattumat tekee suutuntumasta mielenkiintoisemman.

  PERUNAJOGURTTIKASTIKE |
  1 iso peruna
  1ml Vivomixx
  Hapata huoneenlämmössä minimi 12h
  Mausta: tuoreella ruohosipulilla, tilillä, sipulin naatilla, suolalla, sitruunalla ja halutessasi vielä lorauksella väkiviina etikkaa.

  SALAATTI
  Kurkkua, retiisiä, lehtipersiljaa ja korianteria.

  ETIKKAKURKUT
  -Siivuta kurkut ohuiksi siivuiksi (juustohöylä)
  -Sekoita lasiseen astiaan vesi ja väkiviinaetikka. Suhde oman maun mukaan. Etikka ei ole hampaidesi paras ystävä joten mitä laimeampi seos, sen parempi hampaille.
  -Mausta halutessasi vaikka tilillä, viinimarjanlehdillä, sinapin siemenillä
  -Anna imeytyä minimissään 12 tuntia.

  Nauti ruuan valmistamisesta, puhtaiden raaka-aineiden tuoksusta, uusien makujen löytämisestä, ruuan esillepanosta ja tietysti itse syömisestä yksin herkutellen tai läheisten kanssa yhteisestä ajasta nauttien. <3

  26 helmikuun, 2019
  Ketogeeninen Viherpommi
  20 kesäkuun, 2019
  Porkkanakakku
  Kirjoittanut:

  jpeterlinden@hotmail.com

  Olen 31 vuotias ammattivalokuvaaja. Lisäksi teen satunnaisesti töitä Ekokauppa Ekolossa. Kasvissyöjänä aloitin 17 vuotta sitten ja vegaani olen ollut reilu vuoden. Harrastuksiani ovat mm. punttisali, ruoka, matkustelu, remonttihommat, sisustus ja puutarhatyöt. Mottoni on: rakkautta yli rajojen!