Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer vitae adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget ut, dolor. Aenean massa. Cum sociis pretium qui asem. Nulla consequat massa quis.

Popular Post

Sign up for newsletter
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Liity postituslistalle

  Blog

  Virkistävä Probioottinen Kefiirijuoma

  Ruuansulatus ongelmat tuntuvat olevan yhä useamman ongelmana. Moni meistä syö päivittäin sekalaisen annoksen makeutus, väri ja säilöntäaineita joiden yhteisvaikutuksista ei välttämättä tiedetä. Osan vaikutuksista tiedetään jo mutta esimerkiksi patentti sininen on Suomessa laillista vaikka Canadassa ja monissa muissa maissa se on laittomien aineiden listalla. Myös makeutus ja säilönta-aineiden laillisuudesta ollaan eri mieltä maittain. Meidän mielestämme ne olisi syytä jättää ruokavaliosta pois kokonaan.

  Suolistostamme on riippuvainen koko hyvinvointimme: vastustuskyky, allergiat, iho-ongelmat, kaikki on peräisin suolistosta, ja suoliston terveys vaikuttaa tutkitusti jopa mielenterveyteen. Siitä kannattaa siis pitää hyvää huolta.

  Lisäravinteina otetut probiootit toimivat hyvin kuurin ajan, mutta eivät elä tai lisäänny suolistossa joten vaikutus loppuu lopetettuasi niiden ottamisen.

  Ruoasta luonnollisesti saadut probiootit taas lisääntyvät suolistossa ja kasvattavat näin kehon omaa bakteerikantaa. Kefiiri ja Kombucha ovat hyviä luonnollisen probioottijen lähteitä samoin kuin esimerkiksi hapankaali. Mikäli et jaksa valmistaa juomaa itse löydät niitä myös valmiina ekokaupoista kuten Ekolosta tai Ruohonjuuresta.

  Ruokavalioomme on kuulunut aiemmin enemmän luonnon omia bakteereja ja hapatetuja tuotteita aikana jolloin ruoka säilöttiin fermentoimalla . Nykyään tilalle on tullut säilöntäaineet ja pästorointi eli kuumentaminen mikä tappaa sekä hyvät että huonot bakteerit. Monet fermentoidutkin tuotteet saattaa olla lopuksi pastoroituja.

  Mistä Kefiiriä saa? Facebookista löytyy mm. ryhmä Kombucha&Kefiiri (ja muun elävän kulttuurin kerho), jossa ihmiset antavat tai myyvät kefiirin siemeniä.

  Mitä Kefiiri on? Vesikefiiri on sieni/bakteeriviljelmä joka syö sokeria ja muuttaa sen probioottiseksi hiilihapolliseksi juomaksi.

  Kefiirisienen kasvaessa liian suureksi voit syödä osan siitä tai antaa vaikka kaverille. Voit myös pitää taukoa valmistamisessa, laittamalla siemenet lepäämään jääkaappiin tai säilöä ne jopa puoleksi vuodeksi pakkaseen. Mikäli haluat pitää taukoa valmistuksesta tee sille normaali vesi-sokeri seos ja laita se jääkaappiin lasipurkissa kannella suojattuna. Kefiiri pärjää näin viikon jopa kaksi. Pakastaessa siivilöi ja purkita kefiiri ilman vettä. Ottaessasi sen uudelleen käyttöön sitä kannattaa ruokkia enemmän jotta sen toiminta normaalisoituisi mahdollisimman nopeasti. Alussa valmistus saattaa olla vähän hitaampaa.

  Virkistävä Probioottinen Kefiirijuoma

  170g Kefiiri siemeniä (märkiä)
  4rkl/ 32g Käsittelemätöntä luomu sokeria
  1l Vettä
  1 Siivu sitruunaa neljään osaan
  1 Taateli
  Päärynöitä 300g

  Ohjeet:

  1. Huuhtele Kefiirin siemenet hellästi huoneenlämpöisellä vedellä. Kefiiri kuolee kuumaan veteen. Suojele kefiirin siementä myös pesuaineilta. Pese pullo hyvin ja valuta lopuksi pohjalle huoneenlämpöistä vettä. Pudota huuhdellut kefiirin siemenet pullon pohjalle ja täytä huoneenlämpöisellä vedellä. Lisää lopuksi sokeri, taateli ja sitruunan palat. Ruskeat sokerit ovat ravinteikkaampia joten kefiiri elää niillä paremmin. Mikäli kuitenkin haluat että juoma on kirkkaampaa voit ruokkia sitä myös valkoisella sokerilla. Taateliakaan ei ole pakko laittaa. Sitruuna estää homeen syntymistä joten sitä on hyvä laittaa mukaan pieni pala.

  2. Lisättyäsi kaikki aineet sekoita juoma, laita pullon suulle harso tai talouspaperi ja sulje kumilenkillä suojellaksesi juomaa kärpäsiltä ja roskilta. Jätä juoma tekeytymään tämän jälkeen huoneenlämpöön valolta suojattuna vuorokaudeksi. Maista kefiiriä seuraavana päivänä ja jos se on mielestäsi liian makeaa anna sen käydä vuorokausi lisää. Siivilöi tekeytyneestä kefiiristä siemenet ja käytä ne uudelleen. Voit nyt lisätä siivilöityyn juomaan marjoja tai hedelmiä antamaan makua. Kefiiri kärsii säilöntä- ja torjunta-aineista joten suosi luomua. Meidän juomassamme on 300g kuorittuja päärynöitä. Lisättyäsi päärynät sulje pullo tiiviisti korkilla ja anna tekeytyä taas vuorokausi lämpimässä ja pimeässä. hiilihappo lisääntyy suljetussa pullossa älä jätä sitä siis tekeytymään liian kauaksi ettei pullo räjähdä. Voit antaa kefiirin käydä pidempään sitten kun olet todennut oman mieltymyksesi sen makeuden ja maustumisen suhteen. Lopuksi voit vielä siivilöidä juoman halutessasi.

  3. Mikäli juoma maistuu liian happamalta voit lisätä siihen lopuksi hieman ruokasoodaa joka neutralisoi juomaa.

  25 heinäkuun, 2017
  Pink Flash Keksit
  Veganz on yksi suosikki kaupoistamme Berliinissä. Mikä sen mukavampaa kuin shoppailu kaupassa jossa kaikki...
  28 marraskuun, 2018
  Vähähiilariset Keto Leivät
  Näiden maukkaiden leipien leipominen on nopeaa, mutta raaka-aineiden löytäminen erityisesti luomuna, muovittomana ja yleisesti...