Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer vitae adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget ut, dolor. Aenean massa. Cum sociis pretium qui asem. Nulla consequat massa quis.

Popular Post

Sign up for newsletter
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Liity postituslistalle

  Blog

  Kvinoa- Nyhtispullat

  Valmistimme aikaisemmassa postauksessa pihvejä joihin on tässä reseptissä lisätty Nyhtökauraa kokeiluna. Kokeilu tuotti tulosta, sillä näistä nyhtispullista tuli erittäin herkullisia.

  Jos kaipaat lihaisaa purutuntumaa niin mielestämme Nyhtiksen tekstuuri jäljittelee sitä parhaiten tuoden pulliinkin lihaisuutta. Tämän takia se on varmaan noussutkin niin suureen suosioon.

  Ongelmana näissä lihan korvikkeissa on että ne ovat aina vahvasti prosessoituja. Prosessointi tekee ravinnosta ravinto köyhempää. Siksi itse tehdyt tai vähemmän lihaisat kilpailijat vie varmasti voiton ravintoarvoissa. Liharuuat nämä kuitenkin peittoavat varmasti niin ekologisuudellaan, maullaan kuin terveydellisyydelläänkin.

  Kvinoa Nyhtis pullat

  4 annosta

  2dl kuivaa quinoaa (400g keitettyä)
  4 pientä porkkanaa 230g
  85g parsakaalia (pakaste)
  200g kikhernejauhoa
  6kpl aurinkokuivattuja tomaatti siivuja
  1/2 paketti Nyhtökauraa

  Mausteina: curry, pippurisekoitus (myllystä), valkosipuli, sipuli, paprika, mustasuola, grillausmauste, juustokumina, korianteri.

  Huuhtele ja keitä 2dl Quinoa. Keitinaika vaihtelee halutusta lopputuloksesta. Itsellä kiehumisaika oli pienellä lämmöllä 20 minuuttia kun vilkaisin vain minuuttiajan nopeasti pakkauksesta. Myöhemmin tarkasteltuani ohje olikin puuroon. Hups! Seuraavalla kerralla kokeilen varmasti puolet lyhyempää aikaa koska haluaisin pihveihin mukaan enemmän quinoan koostumusta.

  Huutele quinoa keittämisen jälkeen ja kaada monitoimikoneeseen huuhdeltujen porkkanoiden ja parsakaalin, kikhernejauhon sekä aurinkokuivattujen tomaattisiivujen kanssa.

  Lisää Nyhtökaura palat viimeisenä ja sekoita ne massaan käsin säästääksesi nyhtökauran tekstuurin.

  Pyörittele pallot käsin ja paista kookosöljyssä.

  Herkuttele vaikka riisinuudeleiden (Clearspring kuvassa), itujen sekä hamppu peston kanssa.

  21 tammikuun, 2017
  Kierrättämällä Kodikasta
  Pieni vuokrakotimme avaa ovensa Helsingin Kampissa. Ydinkeskustaan on vain muutaman minuutin kävelymatka ja merenranta...
  2 helmikuun, 2017
  Marja-Inkivääri-Ruusujuuri Smoothie
  Ruusujuuri on Suomen luonnon tunnetuin adaptogeeni. Adaptogeenit lisäävät kehon kykyä sopeutua sisäiseen ja ulkoiseen...