Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer vitae adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget ut, dolor. Aenean massa. Cum sociis pretium qui asem. Nulla consequat massa quis.

Popular Post

Sign up for newsletter
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Liity postituslistalle

Blog

Kvinoa- Nyhtispullat

Valmistimme aikaisemmassa postauksessa pihvejä joihin on tässä reseptissä lisätty Nyhtökauraa kokeiluna. Kokeilu tuotti tulosta, sillä näistä nyhtispullista tuli erittäin herkullisia.

Jos kaipaat lihaisaa purutuntumaa niin mielestämme Nyhtiksen tekstuuri jäljittelee sitä parhaiten tuoden pulliinkin lihaisuutta. Tämän takia se on varmaan noussutkin niin suureen suosioon.

Ongelmana näissä lihan korvikkeissa on että ne ovat aina vahvasti prosessoituja. Prosessointi tekee ravinnosta ravinto köyhempää. Siksi itse tehdyt tai vähemmän lihaisat kilpailijat vie varmasti voiton ravintoarvoissa. Liharuuat nämä kuitenkin peittoavat varmasti niin ekologisuudellaan, maullaan kuin terveydellisyydelläänkin.

Kvinoa Nyhtis pullat

4 annosta

2dl kuivaa quinoaa (400g keitettyä)
4 pientä porkkanaa 230g
85g parsakaalia (pakaste)
200g kikhernejauhoa
6kpl aurinkokuivattuja tomaatti siivuja
1/2 paketti Nyhtökauraa

Mausteina: curry, pippurisekoitus (myllystä), valkosipuli, sipuli, paprika, mustasuola, grillausmauste, juustokumina, korianteri.

Huuhtele ja keitä 2dl Quinoa. Keitinaika vaihtelee halutusta lopputuloksesta. Itsellä kiehumisaika oli pienellä lämmöllä 20 minuuttia kun vilkaisin vain minuuttiajan nopeasti pakkauksesta. Myöhemmin tarkasteltuani ohje olikin puuroon. Hups! Seuraavalla kerralla kokeilen varmasti puolet lyhyempää aikaa koska haluaisin pihveihin mukaan enemmän quinoan koostumusta.

Huutele quinoa keittämisen jälkeen ja kaada monitoimikoneeseen huuhdeltujen porkkanoiden ja parsakaalin, kikhernejauhon sekä aurinkokuivattujen tomaattisiivujen kanssa.

Lisää Nyhtökaura palat viimeisenä ja sekoita ne massaan käsin säästääksesi nyhtökauran tekstuurin.

Pyörittele pallot käsin ja paista kookosöljyssä.

Herkuttele vaikka riisinuudeleiden (Clearspring kuvassa), itujen sekä hamppu peston kanssa.

tammikuu 21, 2017
Kierrättämällä Kodikasta
Pieni vuokrakotimme avaa ovensa Helsingin Kampissa. Ydinkeskustaan on vain muutaman minuutin kävelymatka ja merenranta...
helmikuu 2, 2017
Marja-Inkivääri-Ruusujuuri Smoothie
Ruusujuuri on Suomen luonnon tunnetuin adaptogeeni. Adaptogeenit lisäävät kehon kykyä sopeutua sisäiseen ja ulkoiseen...