Vanilja Riisivanukas
Reilu vuoden oltu nyt vegaaneja ja saman ajan vierotettu itteämme kokoajan enemmän makeasta erityisesti lisätystä sokerista. Myös lisäaineet, väriaineet ja makeutusaineet on pannassa. Samalla olemme kokeilleet omia helppoja reseptejä joissa ei ole lisätty sokeria, makeutusaineita eikä siirappeja. Jos sinä tai lapsesi tykkäätte vanukkaista ja makeasta niin tämä helppo resepti kannattaa lisätä jonnekki vihon kulmaan! Maku vaihtoehtoina vanilja, suklaa, kinuski ja rajattomat tuunaus mahdollisuudet!
Vanilja Riisivanukas
2 annosta
300g Keitettyä puuroriisiä (Urtekram)
2 dl Provamel kookos- riisimaitoa (Provamel)
1 rkl Kookoskermaa
6 kpl taatelia
1 tl Vanilja uutetta (Streenbergs)
1 tl Vanilja jauhetta
2 tl Lakritsijauhetta
2tl Lucumajauhetta
Laita vesi, nokare kookosöljyä ja riisiä kattilaan. Anna puuron kiehua hiljalleen 40-50 minuutia. Sekoita välillä, jotta puuro ei pala pohjaan.
Huuhtele keitetty riisi ja anna hetken jäähtyä. Kaada keitetty riisi ja muut aineet tehosekoittimeen. Käytä niin kauan että seoksesta tulee silkkistä. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi että maut imeytyvät ja koostumuksesta tulee jähmeän vanukasmaista.