Sushia Kahdelle
Kokeilimme Sushin valmistusta ensimmäistä kertaa elämässä. Teimme muutamia makutestejä ja alla olevasta reseptistä tuli lemppari. Luomulaatuista Sushiin käytettävää riisiä ei meinannut löytyä mistään kunnes löysimme Archen luomu sushi riisiä Ekolosta. Nori levämattoja ja käärimiseen käytettäviä bambumattoja löytyy halvimmalla perus ruokakaupoista.
Levä on ymmärtääksemme aina vegaanista ilman erillisiä merkintöjäkin samalla tavalla kuin esim. viljat. Luomulaatuisena levämattoihin emme ole vielä törmänneetkään.
Sushi rullat 2:lle
Riisi:
1,5dl Sushi riisiä (Arche)
riisi viinietikka ,gluteeniton tamari ja Himalajan suola.
Täytteet:
1 pkt Nyhtökauraa
1 pkt Nori papereita
1 Kesäkurpitsa
Muutama maa artisokka
Violife savu juustoa
Artisokka palat:
1rkl kookosöljyä
Mausteet: valkosipulijauhe, sipulijauhe, juustokumina, korianteri ja himalajan suola.
Kookoskermakastike:
1,5dl kookoskermaa
1rkl kookosöljyä
Mausteet: kurkuma, curry, valkosipulijauhe, sipulijauhe, juustokumina, korianteri ja himalajan suola.
Ohjeet:
Keitä arche luomu riisiä 10 minuuttia. Huuhtele riisi ja kaada sekoitus astiaan. Lisää riisi viinietikkaa ja gluteenitonta tamaria sekä himalajansuolaa.
Viipaloi maa artisokkaa juustohöylällä ohuiksi lastuiksi. Kuumenna kookosöljy ja lisää lastut pannulle ja paista hetki niin että pinta ruskistuu. Lisää lopuksi mausteet.
Kastikkeen tekoa varten sekoita öljy, kookoskerma ja mausteet ja hauduta pienellä lämmöllä hetki pannulla.
Levitä Nori paperin päälle riisiä satunnaisesti. Ei liikaa sillä tässä kahden annoksessa oli vain 1,5 dl riisiä. Ripottele sinne tänne Nyhtökauraa, peruna ja artisokka lastuja sekä kesäkurpitsa nauhaa tai ohutta raastetta (nauha valmistettu nauhakoneella) ja violife savu juustoa. Rullaa kiinni ja nauti Tamari soija kastikkeen ja kookoskastikkeen kanssa.