Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer vitae adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget ut, dolor. Aenean massa. Cum sociis pretium qui asem. Nulla consequat massa quis.

Popular Post

Sign up for newsletter
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Liity postituslistalle

  Blog

  Vähähiilariset Keto Leivät

  Näiden maukkaiden leipien leipominen on nopeaa, mutta raaka-aineiden löytäminen erityisesti luomuna, muovittomana ja yleisesti mahdollisimman vähällä roskamäärällä voi tuoda haasteita. Muovin määräälle on syytä antaa huomiota sillä vain 9% maailman muovista menee kierrätykseen. Euroopassa luku on parempi noin 30%. Loput muovit päätyvät polttoon, maantäytteeksi tai vesistöihin. Poltettaessa muovi ei päädy rumentamaan luontoa tai pääse tarttumaan vaikkapa eläimen kaulaan, mutta aiheuttaa päästöjä samalla tavalla kuin vaikkapa autoilu.

  Luomu irto pähkinöitä ja siemeniä saa edullisimmin vertailujemme mukaan Ekokauppa Ekolosta. Sieltä ei valitettavasti löydy irtona ainakaan vielä valtaosaa jauhoista, jotka olemme ostaneet Punnitse&Säästä tai It´s Pure myymälöistä. Nämä kaksi myymälää antavat -5% lisäalennukset jos keräät ostoksesi omiin astioihin tai pusseihin.
  Pienemmillä paikkakunnilla kuten jo vaikkapa Turussa voi irtotuotteiden saaminen olla vaikeaa. Silloin ainoana vaihtoehtona voi olla tuotteiden tilaaminen nettikaupasta. Esimerkiksi Ekokauppa Ekolo pakkaa nettitilauksien irtotuotteet kierrätyspaperista valmistettuihin paperipusseihin. Toisena vaihtoehtona on metsästää biohajoavia pusseja kuten nämä Cocovin uuden pakkaukset joita löytyy jo hyvin varustelluista ruokakaupoista. Cocovin pakkaukset vaikuttavat kuitenkin raskaammilta valmistaa ja maatua (pussinsulkija, muste…) kuin, ruskea kierrättyspaperi joten suosittelemme irtona ostamista mikäli mahdollista. Tuotteiden postittaminenkin tuo oman hiilijalanjälkensä.

  Kaikki pähkäily ja metsästys on kuitenkin vaivan arvoista, sillä nämä herkut menevät yleensä pelliltä suoraan suuhun. Leivät sopivat vegaaneille, ketogeenisille ja gluteenittomille herkkusuille.

  Vähähiilariset Keto Leivät
  OSIO 1.

  1dl pellavajauhoa

  1dl hamppujauhoa

  1/2dl Psylliumia

  1/2dl pellavarouhetta

  1/3dl chian siemeniä

  1dl Sekalaisia siemeniä ja pähkinöitä

  OSIO 2.

  1ml suolaa

  1ml soodaa

  1 korkillinen etikkaa

  1 purkki (400ml) kookoskermaa

  1 Muki siemeniä (auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä, cashewta, manteleleita…) Olemme kokeilleet eri variaatioita ja kaikki vaikuttaa sopivan. Isoimpia pähkinöitä kannattaa pilkkoa pienemmiksi paloiksi.

  Sekoita kaikki osion 1. kuiva-aineet keskenään. Lisää sen jälkeen osion 2. suola ja sooda yhteen kasaan ja kaada korkillinen etikkaa niiden päälle. Sekoita ne tämän jälkeen muiden raaka-aineiden sekaan mahdollisimman nopeasti. Kun osio 1 ja 2 on sekoitettu hyvin lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi pellille noin 1cm paksuisiksi haluamasi kokoisiksi leiviksi. Olemme huomanneet että leivistä tulee kuohkeampia jos sodan ja etikan sekoittaa lopussa ennen kerman lisäämistä.

  Suosittelemme tekemään myös yhden annoksen kerrallaan, jolloin raaka-aineet sekoittuvat paremmin. Tämä tuntuisi vaikuttavan myös valmiin leivän kuohkeuteen. Laita valmiit leivät kylmään uuniin ja aseta lämpötilaksi 175 astetta. Leivät valmistuvat näin tunnissa eikä uuni ole päällä turhaan.

  Valmiiden leipien päälle sopii vaikkapa kookosöljy, ravintohiivahiutaleet, avokado, mustasuola tai herkullinen happy cheeze cashew juusto.

  Tarkoituksena kokeilla samaa reseptiä myös alle 42 asteen lämmityksellä, jolloin ravinteet säilyvät paremmin eikä siemenien ja pähkinöiden rasvat vahingoitu kuumennuksessa.

  Yllä oleva resepti on hyväksi havaittu, mutta raaka-aineiden loppuessa ja osan puuttuessa olemme valmistaneet useita erinlaisia variaatioita. Voit siis lisätä, vähentää tai poistaa osan raaka-aineista. Chian siemenet, pellavansiemenet ja rouhe sekä psyllium tuovat taikinaan sitkoa ja pitävät sitä kasassa, joten niistä joku olisi hyvä pitää mukana reseptissä. Kaikkia ei kuitenkaan tarvita. Psyllium on esim. huomattavasti kalliimpaa kuin chia tai pellavansiemenrouhe. Reseptiä voi myös muokata muovittomuutta ajatellen. Eli jos et saa kaikkea irtona/ muovittomana omalta paikkakunnaltasi ota haaste vastaan ja kehitä uusi resepti. 🙂

  2 elokuun, 2017
  Virkistävä Probioottinen Kefiirijuoma
  Ruuansulatus ongelmat tuntuvat olevan yhä useamman ongelmana. Moni meistä syö päivittäin sekalaisen annoksen makeutus,...
  26 helmikuun, 2019
  Ketogeeninen Viherpommi