Suklaajäätelö
Olemme erittäin iloisia siitä, että perus ruokakauppoihin on tullut suomalaisia vegaanisia jäätelöitä kuten osa 3 Kaverin jäätelöistä. Uutuutena nyt vegaanisiakin luomu jäätelöitä valmistava Jymy sekä S-ryhmän ja K-kauppojen jäätelöt. Myös Ruohonjuuresta ja Ekolosta löytyy vegaanisia jäätelöitä. Suomalaisten jäätelöiden lisäksi löytyy myös muutamia ulkolaisia vaihtoehtoja kuten ruotsalainen Oatly.
Valitettavasti monissa vegaani jäätelöissäkin on kuitenkin edelleen kaikki sokerin ja siirappien muodot, sekä paljon muutakin, kuten emulgointiaineita, stabilointiaineita ja karrageenia. Kyllä taatelikin tavallaan on sokeria ja siksi sitäkään ei olisi hyvä syödä järjettömiä määriä. On kuitenkin tärkeää syödä sokerit mahdollisimman luonnollisessa muodossa, jolloin saat paljon muutakin kuin pelkkää puhdasta sokeria.
Tuoreet hedelmät ovat parhaita makeuttajia, sen jälkeen tulevat: kuivatut hedelmät, kuivattu stevianlehti (vihreässä muodossa), siirapit (agave, vaahtera), ruskea sokeri (kookos, intiaani) ja viimeisenä eli huonoimpana vaihtoehtona on valkoinen sokeri.
Tämä herkku ei sisällä kuin kolme luonnon omaa raaka-ainetta ja siitä saa myös helposti kolme erilaista variaatiota. Syö sellaisenaan, pakasta tai kuivaa. Mums!
Suklaajäätelö
4dl kookoskermaa
30 taatelia
30ml raakakaakaojauhetta
Ohjeet:
1. Kaada kerma blenderiin, leikkaa taatelit saksilla puoliksi tai kolmeen osaan. Samalla tulee tarkistettua onko joukossa kiviä jotka saattavat rikkoa koneen. Lisää lopuksi vielä raakakaakaojauhe ja hurauta aineet sekaisin tasaiseksi massaksi.
2. Kaada valmis massa astiaan ja laita pakkaseen. Kiireisin herkkusuu syö moussen ja unohtaa pakastamisen. Helpoin tapa on tehdä jäätelö illalla ja herkutella seuraavana päivänä. Pakkasten lämpötilat vaihtelee, mutta useampi tunti siinä menee joka tapauksessa. Tehdessäsi jäätelön illalla säästyt siis monelta turhalta pakkasen oven avaamiselta.
Mikäli haluat koristella jäätelön tai karkkihammas kolottaa, niin toisena vaihtoehtona on tehdä samalla reseptillä kuivaimessa suklaista kinuskia.
Suklainen Kinuski
Ohjeet:
1. Kaada kerma blenderiin, leikkaa taatelit saksilla puoliksi tai kolmeen osaan. Samalla tulee tarkistettua onko joukossa kiviä jotka saattavat rikkoa koneen. Lisää lopuksi vielä raakakaakaojauhe ja hurauta aineet sekaisin tasaiseksi massaksi.
2. Kaada valmis massa kuivaimen ritilälle ohueksi levyksi ja laita kuivaimeen n. 8 tunniksi. Helpoin tapa on tehdä kinuski illalla ja antaa kuivaimen tehdä työnsä yön aikana. Kuivaimessa lämpötila on 42 jolloin ruuan ravinteet ja entsyymit säilyvät mutta saman reseptin voi varmasti valmistaa helposti myös uunissa.
3. Leikkaa valmiista levyista vaikka neliöitä tai rullaa ja leikkaa paloiksi.
Kuvat koristeltu ohjeen kinuskitangoilla, ganefryd patukoilla, kaakaonibseillä, kaakaojauheella, tuoreilla viikunoilla, taateleilla, tähtianiksilla ja kanelitangoilla.