Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer vitae adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget ut, dolor. Aenean massa. Cum sociis pretium qui asem. Nulla consequat massa quis.

Popular Post

Sign up for newsletter
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Liity postituslistalle

  Blog

  Raaka Kasvispihvit

  Vahvasti prosessoidut valmisruuat houkuttelee yhä vähemmän ravinto köyhyydellään, ne kun on monesti pilkottu, muusattu, kuumennettu ja prosessi saatetaan jopa toistaa useita kertoja esim. oikeanlaisen tekstuurin saavuttamiseksi. Näin ruuasta tulee harmaata massaa jonka koostumus saattaa muistuttaa lihaa, mutta mitään muuta tarjottavaa sillä ei välttämättä oikein sitten olekkaan. Kuumennetut kasviöljyt ovat myös haitallisia terveydelle, siksi pyrimmekkin tekemään yhä enemmän ruokamme alusta loppuun itse. Tässäkin reseptissä on käsittelyjä, mutta niille on terveyden kannalta hyvä selitys. Pihveissä olevat pähkinät liotetaan, jotta niiden ravinteet saadaan paremmin käyttöön ja ruuansulatuksellamme on helpompi sulaattaa niitä. Jotta aineksista saadaan muovailtua pihvejä, ne sekoitetaan keskenään monitoimikoneessa. Lopuksi massasta muotoillaan pihvejä pellille ja ne laitetaan kuivaimeen noin 11 tunniksi. Kuivaimen lämpötila on 42 astetta jolloin ruuan entsyymit ja ravinteet säilyvät eikä öljyt vioitu käsittelyssä. Kuivattuina pihvit säilyvät huoneen lämmössä.

  Raaka Kasvispihvit

  2 annosta

  – 300g Sekapähkinää (liotettu 8 tuntia, ei kuivattu)

  – 160g Porkkanaa

  – 60g Parsakaalia

  – 30g Rusinaa

  – 25g Aurinkokuivattuja tomaatteja

  – 25g Sipulia

  – 15ml Hamppuöljyä

  Mausteina: valkosipulijauhetta, katajanmarjoja, mustasuolaa sekä Clearspringin tamaria, riisiviinietikkaa ja umeboshia.

  Ohjeet:

  Liota sekapähkinät (8 tuntia). Huuhtele liotetetut pähkinät ja kaada ne monitoimikoneeseen. Lisää sekaan porkkanat, parsakaali, rusinat, aurinkokuivatut tomaatit ja sipuli sekä ripaus hamppuöljyä.

  Helpottaaksesi massan sekoittumista voit liottaa rusinoita ja aurinkokuivattuja tomaatteja pehmittääksesi niitä ennen massaan lisäämistä. Sekoita kunnes saat haluamasi koostumuksen.

  Muotoile massasta ritilälle halutun mallisia pihvejä. Me käytimme muottia tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

  Laita ritilä kuivaimeen ja aseta kuivaimen ajaksi 11 tuntia sekä lämpötilaksi 42 astetta.

  Tarjoile vaikka tomaattipeston, porkkanaraasteen sekä rouskuvien itujen ja kurpitsansiemenien (liotettu ja kuivattu) kanssa.

  www.silmusalaatti.fi

  9 maaliskuun, 2017
  Cashew Suklaakeksit
  Karkkihammasta kolottaa, vaikka terveellinen ruoka kiinnostaa. Tässä herkkua ja terveellisyyttä samassa paketissa, olkaa hyvät!...
  25 maaliskuun, 2017
  Puolukka Tuorepuuro
  Mistä vegaani saa proteiinia? Paljonko siinä on proteiinia? Nämä taitaa olla vegaanilta tai ainakin...