Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer vitae adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget ut, dolor. Aenean massa. Cum sociis pretium qui asem. Nulla consequat massa quis.

Popular Post

Sign up for newsletter
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Liity postituslistalle

  Blog

  Probioottinen Jogurtti

  Jos jogurtti maistuu niin tässä super helppo tapa tehdä se itse. Tarvitset vain vettä, maitohappobakteereita ja pähkinöitä. Meillä oli jääkaapissa vegaanista Vivomixxiä, joten käytimme yhden pussin sitä 200g pähkinöihin.

  Ensimmäiseen reseptiin kokeilimme cashewpähkinöitä ja toiseen sekapähkinöitä. Cashewpähkinöistä tehty jogurtti oli hieman pehmeämpi koostumukseltaan ja kermaisempi maultaan. Joten suosittelemme maustamattomaan ja kevyempiin makuihin cashewta ja vahvemmin maustettuihin kuten vaikka suklaisiin makuihin sekapähkinöitä. Monipuolinen on aina terveellisempää, joten suosittelemme vaihtelemaan raaka-aineita: cashew, sekapähkinät, kookoskerma ja mahdollisesti banaani (vielä kokeilua vaille). Tiedä sitten mikä toimii ja mikä ei mutta tästä on mielenkiintoista kokeilla variaatioita tulevaisuudessa. Enää ei tarvitse odotella vegaanisia eri raaka-aineista tehtyjä jogurtteja tai uusia makuja, kun ne voi kaikki tehdä helposti itse. Hapan maku on erittäin tervetullut omaan ruokavalioon, sillä kaikissa vegaanisissa kaupan jogurteissa kun taitaa olla noin puolet sokeria.

  Probioottinen jogurtti

  2 annosta

  – 200g pähkinöitä (kuivapaino, liotettu 6-8 tuntia)
  – Pussi/ tai n. 2 kapselia maitohappobakteereita (Vivomixx)
  – vettä oman tarpeen mukaan.
  (Veden määrä riippuu siitä, haluatko lopputuloksesta ohuempaa vai paksumpaa jogurttia tai jopa rahkaa)

  Ohje

  1. Huuhtele ja liota pähkinöitä 6-8 tuntia. Cashewpähkinöitä 6 tuntia ja sekapähkinöitä 8 tuntia.

  2. Huuhtele liotetut pähkinät ja kaada tehosekoittimeen. Lisää vesi. Blendaa pähkinät ja vesi, kunnes ne sekoittuvat tasaiseksi kermamaiseksi massaksi.

  3. Lisää huoneen lämpöiseen seokseen mukaan maitohappobakteerit ja blendaa sen verran, että ne sekoittuvat joukkoon.

  4. Kaada purkkiin ja laita harsokangas päälle. Jätä purkki vedottomaan paikkaan huoneen lämpöön. Anna bakteerien vaikuttaa 20-24 tuntia. Valmiin jogurtin voi laittaa kylmään.

  5. Mausta mielesi mukaan! Kuvassa oleva jogurtti on maustamaton mutta koristeltu päärynällä, kanelilla ja kuorituilla hampun siemenillä. Nam!

  19 helmikuun, 2017
  Suolaiset Raakapullat
  Jee! Saatiin muutama viikko sitten kauan odotettu Sedona Express kuivain. Raakaruoka kiinnostaa kovasti ja...
  9 maaliskuun, 2017
  Cashew Suklaakeksit
  Karkkihammasta kolottaa, vaikka terveellinen ruoka kiinnostaa. Tässä herkkua ja terveellisyyttä samassa paketissa, olkaa hyvät!...