Suolaiset Raakapullat
Jee! Saatiin muutama viikko sitten kauan odotettu Sedona Express kuivain. Raakaruoka kiinnostaa kovasti ja tähän kuivaimeen voi asettaa tarkan lämpötilan. Raakaruuassa kun ei ruokaa kuumenneta yli 42 asteen jolloin ruuan entsyymit ja ravinteet säilyvät. Näin ruoka määrät vähenee kun pienemmästä määrästä ruokaa saadaan päivän tarvittavat rakennuspalikat. Alla ensimmäinen suolainen raakaruoka reseptimme.
Suolaiset Raakapullat
2 annosta
250g Sekapähkinöitä (liotettu 8 tuntia)
135g Porkkanaa
25g Hampunsiemeniä (liotettu 8 tuntia)
20g Rusinaa
65g Aurinkokuivattuja tomaatteja
Mausteina:
Juustokumina, paprika, korianteri, valkosipuli- ja sipulijauhe, grillausmauste, pippurisekoitus sekä pihvimauste.
1. Laita kaikki raaka-aineet paitsi mausteet monitoimikoneeseen ja anna sekoittua tasaiseksi. Mikäli haluat taikinaan tekstuuria voi jonkun raaka-aineen kuten hampunsiemenet lisätä lopussa vaikka käsin. Aurinkokuivatut tomaatit ovat monesti niin kovia että niitä on hyvä liottaa hetken ennen taikinaan lisäämistä.
2. Kun taikinan tekstuuri on mieleinen lisää mausteita pienissä erissä ja maistele välissä saadaksesi halutun lopputuloksen.
3. Pyörittele taikinasta esim. palloja ja laita pellille/ ritilälle. Samaisen reseptin voi siis varmasti tehdä myös uunissa mutta alin lämpötila taitaa normaali uuneissa mennä yli 42 asteen. Lämpötilan ollessa 42 astetta kuivaus aika on noin 11 tuntia.
Kuvassa olevat raakapullat on tarjoiltu kesäkurpitsa pastan, varsisellerin lehtien, Rosmariinin ja avokadon kanssa joita maustamassa tomaattipestoa (Urtekram), tamaria ja riisi viinietikkaa. Mums!