Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer vitae adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget ut, dolor. Aenean massa. Cum sociis pretium qui asem. Nulla consequat massa quis.

Popular Post

Sign up for newsletter
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Liity postituslistalle

  Blog

  Suolaiset Raakapullat

  Jee! Saatiin muutama viikko sitten kauan odotettu Sedona Express kuivain. Raakaruoka kiinnostaa kovasti ja tähän kuivaimeen voi asettaa tarkan lämpötilan. Raakaruuassa kun ei ruokaa kuumenneta yli 42 asteen jolloin ruuan entsyymit ja ravinteet säilyvät. Näin ruoka määrät vähenee kun pienemmästä määrästä ruokaa saadaan päivän tarvittavat rakennuspalikat. Alla ensimmäinen suolainen raakaruoka reseptimme.

  Suolaiset Raakapullat

  2 annosta

  250g Sekapähkinöitä (liotettu 8 tuntia)
  135g Porkkanaa
  25g Hampunsiemeniä (liotettu 8 tuntia)
  20g Rusinaa
  65g Aurinkokuivattuja tomaatteja

  Mausteina:
  Juustokumina, paprika, korianteri, valkosipuli- ja sipulijauhe, grillausmauste, pippurisekoitus sekä pihvimauste.

  1. Laita kaikki raaka-aineet paitsi mausteet monitoimikoneeseen ja anna sekoittua tasaiseksi. Mikäli haluat taikinaan tekstuuria voi jonkun raaka-aineen kuten hampunsiemenet lisätä lopussa vaikka käsin. Aurinkokuivatut tomaatit ovat monesti niin kovia että niitä on hyvä liottaa hetken ennen taikinaan lisäämistä.

  2. Kun taikinan tekstuuri on mieleinen lisää mausteita pienissä erissä ja maistele välissä saadaksesi halutun lopputuloksen.

  3. Pyörittele taikinasta esim. palloja ja laita pellille/ ritilälle. Samaisen reseptin voi siis varmasti tehdä myös uunissa mutta alin lämpötila taitaa normaali uuneissa mennä yli 42 asteen. Lämpötilan ollessa 42 astetta kuivaus aika on noin 11 tuntia.

  Kuvassa olevat raakapullat on tarjoiltu kesäkurpitsa pastan, varsisellerin lehtien, Rosmariinin ja avokadon kanssa joita maustamassa tomaattipestoa (Urtekram), tamaria ja riisi viinietikkaa. Mums!

  12 helmikuun, 2017
  Gluteeniton Pannupizza
  Gluteenittomuus on avainsana ruuanvalmistuksessamme ja halusimme kokeilla yksinkertaista ja nopeaa tapaa tehdä pizzaa. Hernejauhot...
  28 helmikuun, 2017
  Probioottinen Jogurtti
  Jos jugurtti maistuu niin tässä super helppo tapa tehdä se itse. Tarvitset vain vettä,...