Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer vitae adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget ut, dolor. Aenean massa. Cum sociis pretium qui asem. Nulla consequat massa quis.

Popular Post

Sign up for newsletter
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Liity postituslistalle

Blog

Gluteeniton Pannupizza

Gluteenittomuus on avainsana ruuan valmistuksessamme ja halusimme kokeilla yksinkertaista ja nopeaa tapaa tehdä pizzaa. Hernejauhot eivät olleet aikaisemmin tuttuja, mutta ostimme niitä kokeiluun viime kerralla Ekokauppa Ekolosta. Yllätykseksemme maku ei ollut voimakas ainakaan mausteiden kanssa, vaan sopi tähän pohjaan todella hyvin, jopa paremmin kuin kikhernejauhot.

Jos ja monesti kun jauhoja haluaa käyttää niin niitä olisi hyvä vaihdella, jottei keho saa ylikuormitusta jostain yhdestä aineesta, niinkuin monien viljojen ja gluteenin kanssa on ilmeisimmin käynyt. Liiallinen viljojen käyttö ja niiden lisääminen jokaiseen tuotteeseen on aiheuttanut lähes meille kaikille jonkinlaisen herkistymisen gluteenille. Suosimme jauhoista riisi-, kookos-, kikherne- ja nyt uutena hernejauhoja. Ymmärryksemme mukaan nämä rasittavat suolistoa vähemmän kuin monet kilpailijansa. Makeassa leivonnassa harvemmin käytämme jauhoja ollenkaan, joten pääasiallinen jauhojen käyttö on suolaisissa ruuissa kuten falafeleissa, paneroinneissa tai tässä pizzapohjassa.

Gluteeniton Pannupizza

1-2 annosta

1,5dl Herne jauhoa (Myssyfarmi)
1dl Vettä

Mausteina: sipulijauhoa, valkosipulijauhoa, kurkumaa, korianteria, pippurisekoitusta (myllystä), kuminaa, currya ja mustasuolaa (mustasuolan rikki antaa ruokaan kananmunan makua).

Päällisenä:
Tomaattipesto (Urtekram), luomu ravintohiiva hiutaleita (Naturata), herkkusieniä, avokadoa, tomaattia, tuoretta rosmariinia, pizzamaustetta ja loraus oliivi öljyä antamaan kosteutta.

Ohjeet:

1. Sekoita hernejauho, vesi ja mausteet. Kaada pannulle ja levitä lastalla tasaiseksi. Odota kunnes taikina kovettuu sen verran että saat käännettyä sen helposti.

2. Paista herkkusienet kookosöljyssä ja mausta suolalla, sipulilla ja valkosipulilla.

3. Levitä pesto ja ripottele pilkotut avokado, tomaatti ja herkkusieni palat ja niiden päälle ravintohiivaa sekä rosmariinia. Tilkka oliiviöljyä antamaan mukavasti kosteutta ja se on siinä! Nauti.

helmikuu 2, 2017
Marja-Inkivääri-Ruusujuuri Smoothie
Ruusujuuri on Suomen luonnon tunnetuin adaptogeeni. Adaptogeenit lisäävät kehon kykyä sopeutua sisäiseen ja ulkoiseen...
helmikuu 19, 2017
Suolaiset Raakapullat
Jee! Saatiin muutama viikko sitten kauan odotettu Sedona Express kuivain. Raakaruoka kiinnostaa kovasti ja...