Helppo, Halpa ja Herkullinen Linssikeitto
Linssikeitosta on tullut meille yksi vakkari ruuista. Helppo, halpa ja proteiinipitoinen linssikeitto pitää kylläisenä pitkään! Linsseissä on proteiinia 24g per 100g, eli enemmän kuin lihassa! Hintakin on linsseissä suurinpiirtein 2 euron hujakoilla per paketti (400g), joten ne sopivat täydellisesti pienen budjetin ruokavalioon. Jos tekee isomman annoksen kerralla (alla olevan reseptin määrien mukaan), niin kattilasta syö useamman päivän.
Suosittelemme liottamaan linssejä 6-8 tuntia ennen käyttöön ottoa, tai ainakin huuhtelemaan, sillä muuten voi ainakin herkkävatsaisille tulla vatsavaivoja. Terveisin kokemusta löytyy! 😀
Helppo, halpa & herkullinen linssikeitto
4-5 annosta
400g Punaisia linssejä (Luomu Urthegram)
2 Sipulia
Pari valkosipulin kynttä
2tl Suolaa (Himalaja)
Ohjeet:
1. (Vapaaehtoinen, mutta suositeltava osio) Huuhtele linssejä muutama minuutti kädenlämpöisen veden alla siivilän avulla. Siirrä linssit liotusastiaan ja laita 4-kertainen määrä kädenlämpöistä vettä mukaan. Lisää liotus veteen teelusikallinen suolaa ja tilkka sitruunamehua. Liota linssejä 6-8 tuntia. Liotuksen jälkeen huuhtele taas linssejä muutama minuutti siivilällä.
2. Pilko sipulit pieniksi paloiksi. Kuumenna kookosöljy pannulla. Lisää sipuli, valkosipuli pannulle ja kuullota muutama minuutti, kunnes sipulit pehmenevät. Siirrä sipuliseos ja linssit kattilaan. Lisää sitten vesi, kookoskerma, suola ja mausteet. Anna veden kiehahtaa, ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen.
3. Nauti lämpimänä vaikkapa hyvän gluteenittoman leivän kera.
Bon apetit!