Minttusuklaa Proteiini Raakapallot
Herkulliset raakapatukat ja pallot on loistava tapa siirtyä karkeista terveellisempiin herkkuihin. Näihin palloihin kun ei tule lähinnä muuta kuin taatelia, raakasuklaata, pähkinäsekoitusta ja minttuöljyä. Valtaosaan kauppojen proteiinipatukoista lisätään joko keinotekoisia makeutusaineita, sokeria tai siirappeja. Taateli pohja antaa patukoihin makeutta enemmän kuin tarpeeksi.
Itse tekemällä säästät myös puolet patukan hinnasta vaikka alkuinvestointi monitoimikoneeseen kirpaiseekin. Meillä patukat valmistuu Magimixin monitoimikoneella, jolla pystyy tekemään raakapatukoita, raasteita, hummusta, vegaanisia pihvimassoja yms…
Pähkinöitä kannattaa myös liottaa ennen niiden käyttöön ottoa, vaikkakin tämä ei ole pakollinen toimenpide. Pähkinöitä liottamalla saat ne elimistölle helpommin sulavampaan muotoon. Liottamattomissa pähkinöissä on entsyymin estäjiä ja fytiinihappoa, nämä häiritsevät aineenvaihduntaa ja ravintoaineiden imetytymistä. Kun pähkinöitä liottaa, suurin osa näistä häiriköistä lähtee omille teilleen.
Tässä oli asia pähkinänkuoressa ;DDD Aion jossain vaiheessa tehdä tästä aiheesta vielä laajemman postauksen. Siihen asti voitte käydä lukemassa asiasta lisää täältä ja täältä.
Minttusuklaa Proteiini Raakapallot
1-2 annosta
100g Pähkinäsekoitusta (liotettuja, ei kuivattuja)
50g Taatelia
3tl Riisiproteiinia
3tl Hamppuproteiinia
3tl Suklaata
3tl Suklaanibsejä
Ripaus vaniljaa ja kristallisuolaa & se on siinä!
Sekoita kaikki ainekset yhteen monitoimikoneessa, muotoile taikinasta mukavia pikku palleroita ja laita ne vapaavalintaisessa astiassa jääkaappiin. Pari tuntia eteenpäin ja ne ovat valmiina syötäväksi.
Joskus saatetaan sortua syömään noita jo ennen kuin ne edes päätyvät jääkaappiin, hups.
Noi on vaan sika hyviä! Aina ei malta vastustaa.
Tahmeita herkutteluhetkiä!