Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer vitae adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget ut, dolor. Aenean massa. Cum sociis pretium qui asem. Nulla consequat massa quis.

Popular Post

Sign up for newsletter
[contact-form-7 404 "Not Found"]
Liity postituslistalle

Blog

Sushia Kahdelle

Kokeilimme Sushin valmistusta ensimmäistä kertaa elämässä. Teimme muutamia makutestejä ja alla olevasta reseptistä tuli lemppari. Luomulaatuista Sushiin käytettävää riisiä ei meinannut löytyä mistään kunnes löysimme Archen luomu sushi riisiä Ekolosta. Nori levämattoja ja käärimiseen käytettäviä bambumattoja löytyy halvimmalla perus ruokakaupoista.

Levä on ymmärtääksemme aina vegaanista ilman erillisiä merkintöjäkin samalla tavalla kuin esim. viljat. Luomulaatuisena levämattoihin emme ole vielä törmänneetkään.

Sushi rullat 2:lle

Riisi:
1,5dl Sushi riisiä (Arche)
riisi viinietikka ,gluteeniton tamari ja Himalajan suola.

Täytteet:
1 pkt Nyhtökauraa
1 pkt Nori papereita
1 Kesäkurpitsa
Muutama maa artisokka
Violife savu juustoa

Artisokka palat:
1rkl kookosöljyä
Mausteet: valkosipulijauhe, sipulijauhe, juustokumina, korianteri ja himalajan suola.

Kookoskermakastike:
1,5dl  kookoskermaa
1rkl kookosöljyä
Mausteet: kurkuma, curry, valkosipulijauhe, sipulijauhe, juustokumina, korianteri ja himalajan suola.

Ohjeet:

Keitä arche luomu riisiä 10 minuuttia. Huuhtele riisi ja kaada sekoitus astiaan. Lisää riisi viinietikkaa ja gluteenitonta tamaria sekä himalajansuolaa.

Viipaloi maa artisokkaa juustohöylällä ohuiksi lastuiksi. Kuumenna kookosöljy ja lisää lastut pannulle ja paista hetki niin että pinta ruskistuu. Lisää lopuksi mausteet.

Kastikkeen tekoa varten sekoita öljy, kookoskerma ja mausteet ja hauduta pienellä lämmöllä hetki pannulla.

Levitä Nori paperin päälle riisiä satunnaisesti. Ei liikaa sillä tässä kahden annoksessa oli vain 1,5 dl riisiä. Ripottele sinne tänne Nyhtökauraa, peruna ja artisokka lastuja sekä kesäkurpitsa nauhaa tai ohutta raastetta (nauha valmistettu nauhakoneella) ja violife savu juustoa. Rullaa kiinni ja nauti  Tamari soija kastikkeen ja kookoskastikkeen kanssa.

tammikuu 17, 2017
Kvinoa Hamppari
Aikaisemmin aika vieraaksi jäänyt kvinoa (quinoa) on tullut tutummaksi Berliinissä. Siellä sitä taidetaan käyttää...
Kirjoittanut:

jpeterlinden@hotmail.com

<p>Olen 31 vuotias ammattivalokuvaaja. Lisäksi teen satunnaisesti töitä Ekokauppa Ekolossa. Kasvissyöjänä aloitin 17 vuotta sitten ja vegaani olen ollut reilu vuoden. Harrastuksiani ovat mm. punttisali, ruoka, matkustelu, remonttihommat, sisustus ja puutarhatyöt. Mottoni on: rakkautta yli rajojen!</p>